Essertec lichtkoepels: onderscheidend in de details.

Daglichtoplossingen van Essertec onderscheiden zich al meer dan 55 jaar waarbij Essertec steeds voorop loopt wanneer het gaat om innovaties die er écht toe doen. Bij de keus voor een lichtkoepel vormt het naar binnen halen van daglicht al lang niet meer de enige overweging. Zaken als wind- en waterdichtheid, isolerend vermogen en levensduur spelen een steeds voornamere rol. 

Essertec biedt een zeer interessant en onderscheidend scala aan koepels, waar veel zorg is besteed aan details. Essertec heeft namelijk afscheid genomen van de uit de jaren 60 stammende detaillering waarbij de beglazing middels schroeven op de opstand wordt vastgezet  en heeft gekozen voor het thermisch

onderbroken, metaal-versterkte raamkader met geïntegreerde holle-kamer afdichting dat zorgt voor een uitstekende wind- en waterdichtheid. Géén tape, geen schroeven! 

Door dit unieke ontwerp is de onderlinge afstand tussen de schalen overal gelijk, m.a.w. de thermische prestatie is over de hele koepel hetzelfde. Geen onbelangrijk detail aangezien de norm voor het bepalen van de isolatiewaarde van lichtkoepels recent is aangescherpt. Daarnaast maakt het de lichtkoepel sterker, beter isolerend, uitstekend wind- en waterdicht  en minder schadegevoelig. Door de af-fabriek gemonteerde scharnieren (bij ventilerende én vaste koepels) zijn Essertec koepels bovendien eenvoudig en snel  te monteren. 


De bijbehorende Essertop PVC en polyester opstanden zijn altijd voorbereid voor ventilatie toepassing en worden altijd in een volledig geisoleerde uitvoering geleverd. 

Naast het courante scala biedt Essertec ook enkele bijzondere specials zoals robuuste glaskoepels
en de 'Karat' daglichtoplossingen.

Bekijk hier de Essertec productvideo en hier de montagevideo. Voor extra toelichting (of vertaling), neem gerust contact met ons op!