Milieu

De problematiek ten aanzien van het milieu is ook de platte-dakenbranche niet  vreemd. Dit thema is voor ons een belangrijke afweging bij het maken van onze leverancierskeuzes. Onze leveranciers hebben ieder op hun manier in meer of mindere mate al maatregelen getroffen en blijven zich inzetten om het milieu te ontzien. Diverse partijen, waaronder Icopal en Kingspan Unidek zijn verder dan anderen in hun cradle-to-cradle beleid. Dit vertaalt zich in de volgende onderdelen:

Productie: een minimum aan energieverbruik, CO2-uitstoot en uitstoot van schadelijke stoffen is van eminent belang om de effecten op het milieu te minimaliseren.

Prestaties gedurende de levenscyclus.
Uiteraard is de levensduur van belang voor de duurzaamheid van een dak, immers een dak dat lang meegaat, presteert beter op milieugebied. Zowel Icopal als Troelstra & de Vries hebben dakbedekkingen in het pakket die specifieke milieuvoordelen opleveren:
- Icopal Noxite, dakbedekking met een fijnstof filterende  schutlaag;
- Icopal Universal, met DUBO-keur, door het NIBE verkozen tot de duurzaamste dakbedekking van Nederland;
- Kingspan Therma PIR isolatie zijn voorzien van een DUBO-keur
- EPS-isolatie bestaat voor 98% uit lucht is en wordt  daardoor gezien als één van de milieuvriendelijkste isolatiematerialen.

Na de levenscyclus
Nadat een dak is vervangen, is recyclage van de oude materialen natuurlijk de beste methode; dat kan helaas niet altijd. Als voorloper op het gebied van recyclage heeft Icopal een methode ontwikkeld waardoor minimaal 15% van de nieuwe bitumineuze dakbanen uit gerecycled bitumen bestaat.