TPO kunststof dakmembranen in opkomst

Binnen de toepassing van kunststof en EPDM dakbedekkingsystemen zien we dat de flexibele TPO kunststof daksystemen de laatste jaren steeds meer en meer worden toegepast. Niet verwonderlijk want TPO kunststof verenigt diverse positieve eigenschappen van de bekendere PVC en EPDM daksystemen in 1 dakmembraan. Zo zijn TPO kunststof dakbanen o.a. vrij van weekmakers en zware metalen, zijn ze worteldoorgroeibestendig en hebben ze hogere mechanische weerstanden en treksterktes en een sterkere naadverbinding. Opdrachtgevers en architecten kiezen ook steeds vaker voor TPO kunststof daksystemen vanwege de kleurmogelijkheden en zijn bijzonder milievriendelijke karakter.

Dakned volgt de trend door Flagon TPO membranen in het assortiment te hebben opgenomen. Producent Flag SPA uit Italië,  is al ruim 50 jaar actief op het gebied van kunststof afdichtingsmembranen en levert zijn hooggekwalificeerde producten oa. in de civiele techniek, dakbedekking en zwembaden over de hele wereld. In Nederland wordt Flagon TPO al meer dan 15 jaar naar tevredenheid door veel dakdekkersbedrijven verwerkt vanwege het brede assortiment wat beschikbaar is, de zeer gunstige verwerkingseigenschappen en lange levensduurverwachting.

Flagon TPO is verkrijgbaar in verschillende baanbreedtes en diktes van 1,2 - 1,5 en 2,0 mm. Standaardkleuren zijn wit, licht grijs en antraciet.
In overleg is Flagon TPO leverbaar in meerdere RAL-kleuren.

Het Flagon TPO assortiment bestaat onder andere uit:

  • Flagon EP/PR, polyester gewapend voor mechanisch bevestigde daksystemen
  • Flagon EP/PF Energy Plus, voor een zeer hoge reflectiewaarde.
  • Flagon EP/PR-F, met 200 grams polyestervlies cachering voor gekleefde daksystemen
  • Flagon EP/PV, glasvlies gewapend voor losliggend met ballast daken en groendaken

Voor meer informatie en toepassingsmogelijkheden zijn wij u graag van dienst.