Welke eisen stelt u aan dakbedekking?

Dat verschilt vaak per project. Icopal Universal combineert al uw dakwensen in één laag, al ruim 15 jaar lang!
De juiste grondstoffen en een op maat gemaakt productieproces. Een combinatie die maakt dat één laag Icopal Universal volstaat voor een ijzersterk dakbedekkingsysteem. Icopal Universal voldoet aan de hoogste eisen. Voor nieuwbouw, renovatie of onderhoud, platte of hellende daken. Maar ook voor duurzaam bouwen! Na de lange levensduur van circa 30 jaar is Icopal Universal volledig recyclebaar. Dit is beloond met het DUBOkeur®, waardoor Icopal Universal aantoonbaar een grote bijdrage levert aan het verminderen van de belasting van het milieu.

IJzersterk en duurzaam éénlaags dakbedekkingsysteem

Icopal Universal bestaat uit een POCB-compound (Polyolefine Copolymerisaat Bitumen) versterkt met glasvezel en polyester. Resultaat: een ijzersterk, beloopbaar, flexibel en zeer stabiel éénlaags dakbedekkingsysteem dat UV- en weerbestendig is. Door de geringe laagdikte - slechts 3,2 millimeter - is het gebruik aan grondstoffen per m² minimaal. En door de combinatie van laagdikte, sterkte en flexibiliteit laat het zich heel goed in details verwerken.
 

Waarom u kiest voor Icopal Universal?

Door de samenstelling is Icopal Universal ijzersterk: het is beloopbaar en geschikt voor vegetatiedaken. Maar het is ook relatief licht en flexibel door de geringe laagdikte van 3,2 mm. De verwerking van Icopal Universal is veilig. Bij het aanbrengen van Icopal Universal is geen open vuur nodig. Bij grotere oppervlaktes zijn de overlappen duurzaam waterdicht te maken met de volautomatische, hogesnelheid lasautomaat van Icopal. Voor het brandvrij afdichten van dakranden en overige details, volgens NEN 6050, is de zelfklevende Universal SA de beste keuzen. Na de lange levensduur -circa 30 jaar- is Icopal Universal volledig recyclebaar en daarom wordt Icopal Universal geleverd met terugname garantie. De teruggenomen dakbedekking wordt in eigen huis tot herbruikbare grondstoffen gerecycled. Hierdoor en door de lage massa, de lange levensduur en de schone grondstoffen voldoet het materiaal aan de hoogste normen van Duurzaam Bouwen. Icopal Universal heeft daarom als één van de eerste en weinige dakbedekkingen een DUBO-keur. Icopal Universal maakt gegarandeerd waterdichte daken mogelijk. Het is geïmpregneerd en gecoat met een POCB-compound tot een homogeen product. Bij elk project biedt Icopal ondersteuning en advisering en de mogelijkheid tot een aanvullende Universal opleiding.

Toepassing

Zoals de naam al zegt, is Icopal Universal universeel toepasbaar. Icopal Universal is geschikt voor éénlaagse toepassing op platte en hellende daken in zowel nieuwbouw- als renovatie en onderhoudsprojecten. Door de relatief geringe dikte, sterkte en flexibiliteit laat Universal zich ook goed in  in details verwerken.

Verwerking

Het materiaal kan mechanisch bevestigd, losliggend geballast of koud gekleefd worden. Icopal Universal is ook leverbaar in een zelfklevende uitvoering. Voor vegetatiedaken is er de worteldoorgroei-bestendige uitvoering.

Overlappen worden gelast met hete lucht en de verwerking van Universal past daarmee geheel binnen de NEN 6050 brandveilig werken en detailleren.