Kingspan Unidek ontwikkelt nieuw assortiment dakplaten.

Unidek heeft een nieuwe lijn van EPS dakisolatie ontwikkeld onder de naam Unidek Platinum. Het Platinium assortiment onderscheidt zich van de normale EPS isolatie door de sterk verbeterde thermische eigenschappen en hebben een duurzaam milieuvriendelijk karakter. Het Unidek Platinum assortiment is eenvoudig te herkennen aan de grijze kleur van de EPS parels. De Unidek Platinum productreeks bestaat uit diverse producten die nauw aansluiten bij de diverse toepassingen en functies van het platte dak. 

Unidek Platinum Kameleon
De Unidek Platinum Kameleon isolatie is, net als een kameleon, aan te passen aan elke situatie en verandering in de bouwomgeving en hierdoor universeel toepasbaar. Door zijn sterke constante eigenschappen kan Unidek Platinum Kameleon zowel voor renovatie- als nieuwbouw worden ingezet. Unidek Platinum Kameleon heeft een lambda-waarde van 0,031, een speciaal mineraal gecoat glasvlies cachering en is goed beloopbaar.

Unidek Platinum Kameleon is verkrijgbaar met standaard plaatafmeting 1000x1250 mm, en in dikten variërend vanaf 30 tot 300 mm. De vlakke isolatieplaten zijn ook in het zogeheten XL-formaat van 2000x1250 mm verkrijgbaar. Afschotplaten zijn leverbaar onder afschot van 10, 15 of 20 mm per strekkende meter. Unidek Walker Platinum is geschikt voor gesloten, 2-laags bitumen of 1-laags kunststof dakbedekkingssystemen.
Daarnaast voldoen de dakplaten aan de gestelde regelgeving van brandwerendheid (brandklasse B end-use).
Unidek Walker Platinum heeft een aantoonbaar gunstigere prijsstelling ten opzichte van alternatieven als PIR-hardschuim en steenwol dakisolatie. 

                               

 
Unidek Platinum Base
Unidek Platinum Base is een niet gecacheerde uitvoering van de Unidek Platinum Kameleon en dient als basisplaat voor een meerlaagse opbouw van het isolatiepakket. Denk aan hier bijvoorbeeld aan de toepassing in combinatie met afschotplaten in een complex afschotplan. Meerlaags isoleren betekent minder koudebruggen, hoge isolatiewaarden en een forse energiebesparing. 
 

Unidek Platinum Dijkotop LC / GG
Unidek Platinum Dijkotop is meer geschikt voor toepassing op intensief beloopbare platte daken. Hij is afhankelijk van de toepassing verkrijgbaar met een 1000 gr/mbitumen cachering (LC),  of een 2400 gr/m2 bitumen cachering (GG) 

Download hier de productinformatie
- Productblad Unidek Platinum Kameleon
- Productblad Unidek Platinium Base
- Productblad Unidek Platinum Dijkotop LC
- Productblad Unidek Platinum Dijkotop GG
- Unidek komo kwaliteitsverklaring