Dakafwerking

Voor het dakvlak zijn steeds meer mogelijkheden in het kader van meervoudig ruimtegebruik. Denk daarbij vooral aan dakbestrating, maar ook groen- en energiedaken.

Groendaken

Readyroof Sedum

Readyroof Sedum is een kwalitatief hoogwaardig kant-en-klaar groendak cassette. De cassette is zeer compact (39cm x 59cm) en licht van gewicht (max 60kg/m²), waardoor deze zeer arbeidsvriendelijk te plaatsen is op platte en hellende daken (tot 25°). 

Door zijn lage gewicht is deze toe te passen op bijna ieder dak zonder constructieve aanpassingen. De randen van de Readyroof Sedum cassette zitten ruim 1cm onder het substraat, waardoor na aanleg geen randen zichtbaar zijn. Door een slimme belading kunnen de Readyroof Sedum cassettes 5 dagen op de pallet staan, mits bewaard in een koele omgeving. Dit biedt in logistiek, planning en risicomanagement veel voordelen ten opzichte van andere groendak producten.

Toepassing
Geschikt voor licht hellende (tot 25°) en platte daken. Bij een dakhelling van 10° tot 25° dienen aanvullende voorzieningen getroffen te worden. Eenvoudig en snel aan te leggen. Met 2 personen legt u ± 20m² per uur aan, exclusief de voorbereidingstijd. Watergift direct na aanleg is niet noodzakelijk.

Opbouw
Hoogwaardige kwaliteitscassette met minimaal 8 soorten Sedum. De cassette bevat een grove substraatlaag onderin en een fijne substraatlaag bovenin. De beplanting is volledig volgroeid, waardoor direct na aanleg geen uitvalrisico is. 

Technisch

 • Kant-en-klaar
 • Minimaal 8 soorten Sedum
 • Voor 99% vrij van onkruiden
 • Bedekkingsgraad: 95%
 • Lichtgewicht substraat van hoogwaardige kwaliteit
 • Hoogwaardig kunststof met hoge UV resistentie
 • Robuuste zwaluwstaart verbinding
 • Niets van bovenaf zichtbaar van de cassette na aanleg
 • Verzadigd gewicht van max. 60kg/m²
 • Afmeting: 39cm x 59cm
 • 4,35 st./m²
 • Waterbuffer ±30 liter/m²
 • Aantal per Europallet: 64 stuks (14,7m²)
 • Transport afmetingen per pallet plaats 90cm x 120cm
 • Houdbaarheid van het product op de pallet max 5 dagen in koele omgeving
Lees verderLees minder

Dakbestrating

Daktegels voor verschillende toepassingen op het dak

Daktegels kunnen voor diverse toepassingen worden gebruikt. Afhankelijk van de toepassing is er de keuze onder andere uit speciale ballast-, windhoek-, galerij- of terrastegels. 

Elk van deze specifieke daktoepassingen stelt andere eisen aan een daktegel en de bijbehorende tegeldrager. Zoontjens Beton B.V. uit Tilburg is al jarenlang de marktleider in Europa als het gaat om totaaloplossingen voor parkeerdak, dakbestrating, en galerij en balkonophoogsytemen. Zoontjens Beton B.V. onderscheid zich dan ook al jarenlang door het produceren van complete systemen in dakbestrating. Bovendien blijft Zoontjens Beton B.V. flexibel, innovatie en vooruitstrevend. Kortom... Zoontjens is on top of it. 

De door Zoontjens Beton B.V. geproduceerde en gepatenteerde dreentegel® is de meest toegepaste daktegel in de dakenbranche. De dreentegel® onderscheid zich van een standaard betontegel doordat de dreentegel® aan de onderzijde is voorzien van nokken. Door deze nokken op het bijbehorende comfixelement te plaatsen, worden de tegels opgesloten. Met dit systeem liggen de tegels stabiel en kunnen ze niet uit elkaar schuiven. De ruimte die door de nokken onder de tegel wordt gecreëerd, zorgt ook voor een goede beluchting en een gelijkmatige afvoer van het regenwater. Daarnaast is de dreentegel meer maatvast en is er keuze uit verschillende kleuren en luxe deklaagafwerking.

Het complete assortiment daktegels van Zoontjens Beton B.V. is verkrijgbaar via Dakned B.V. en bestaat onder meer uit de standaard dreentegel®, het DreenCombiplus®  systeem en de luxe dreentegel varianten Ceramica, Elegance en Grandstone. Voor het aanbrengen van vormvaste ballast in de windhoek heeft Zoontjens Beton B.V. de speciale ZWH windhoektegel ontwikkeld. Deze speciale tegel mag zonder gebruik van tegeldragers direct op de dakbedekking worden geplaatst. 

Download hier de productinformatie

Voor meer informatie over de producten, kleurmogelijkheden, onderhoudsvoorschriften en andere inhoudelijke onderwerpen, kun je contact opnemen met onze specialisten.

Lees verderLees minder

Dakrandafwerking

Roval Dakrandprofielen

De dakrandprofielen van Roval Aluminium zijn allang niet meer louter functioneel. Ze hebben ook een duidelijke esthetische waarde. De daktrimmen worden steeds vaker toegepast in architectonische projecten, in de utiliteitsbouw en in toenemende mate in de woningbouw.

Roval beschikt over een uitgebreide keuze dakranden, met lengtes tot 2.500 mm. Het assortiment dakranden van Roval bestaat uit diverse verschillende typen en een bijzondere collectie architectonische dakranden. Voor zowel kunststof- alsook bitumineuze dakbedekkingen heeft Roval Aluminium een dakrandafwerking die bij u past.

Muuraansluitprofielen
Een muuraansluitprofiel is een enkelvoudig knelprofiel dat door de speciale profilering geschikt is om dakbedekking tegen een opgaande muur af te werken. Ook hier kunt u kiezen uit een uitgebreid assortiment.

Samenstelling
Met een uitgebreide serie architectonische dakranden beantwoordt Roval Aluminium volledig aan de woonwensen van deze tijd. De woonconsument van nu heeft hele andere eisen ten aanzien van hun woning dan de woonconsument van twintig, dertig jaar geleden. Toen werd vooral gekeken naar praktische toepassingen; nu wordt er zowel gekeken naar praktische toepassingen als esthetische kwaliteiten van de te gebruiken bouwmaterialen. Die esthetische kwaliteiten vindt de woonconsument zeker terug in de architectonische dakranden van Roval, die overigens ook hun weg hebben gevonden in de utiliteitsbouw. Apart het vermelden waard is dat de Roval-Opaal® voldoende ruimte biedt voor een extra dekkingslaag. Naast het assortiment architectonische dakranden beschikt Roval Aluminium over diverse typen daktrimmen. Bovendien ontwikkelde Roval ook de Solotrim® en Solokraal®, beide geoctrooieerde enkelvoudige daktrimmen, die voorzien zijn van een speciaal ontwikkelde EPDM-afdichtingsband. Deze dakrandafwerking wordt pas ná de dakbedekking aangebracht. 

Toepassingen
De dakranden en muuraansluitprofielen van Roval worden toegepast in de woningbouw en utiliteitsbouw op zowel kunststof als bitumineuze dakbedekkingen. Desgewenst kunnen de dakranden voorzien worden van een antiklimprofiel. De muuraansluitprofielen worden voorzien van slobgaten voor een snelle montage. De meeste dakranden kunnen ook in gewalste versie worden geleverd (X- en Y-as).

Kenmerken
De dakranden van Roval kunnen worden geleverd:

 • inclusief bevestigings(slob)gaten
 • inclusief binnenhoeken en buitenhoeken
 • inclusief verbindingsplaatsjes
 • in brute, gemoffelde of geanodiseerde uitvoering
Lees verderLees minder