Dakveiligheid

Veilig werken op daken is een must. Het is geen eenvoudige opgave om dit allemaal in goede banen te leiden. Informeer naar de mogelijkheden die wij gezamenlijk met Daksafe kunnen bieden.

Kedge

ankerpunt

Revolutie in valbeveiliging

Het Kedge Ankerpunt betekent een revolutie in de wereld van valbeveiliging op het platte dak. In tegenstelling tot traditionele ankerpunten worden Kedge Ankerpunten niet mechanisch bevestigd aan de dakconstructie, maar verkleefd aan de dakbedekking.

Er zijn twee soorten: één voor bitumen en één voor PVC-dakbedekkingssystemen.

Het voordeel van verkleving van ankerpunten is dat er geen gaten in de dakbedekking en isolatielaag geboord hoeven te worden. Door gebruik te maken van een Kedge Ankerpunt blijft de dakconstructie volledig intact en worden lekkages en koudebruggen voorkomen. Bovendien hoeft er geen rekening gehouden te worden met wat onder het dak gebeurt. Dagelijkse activiteiten kunnen gewoon worden voortgezet. Zeker bij daken van bijvoorbeeld ziekenhuizen, koelhuizen of datacentra is dat een groot voordeel.

Waarom Kedge Ankerpunt?
Het bevestigen van een Kedge Ankerpunt gaat snel en eenvoudig. In het ankerpunt is een rozet dakbedekking geklemd. Met behulp van een brander of föhn wordt de rozet op het dakoppervlak aangebracht. Zo ontstaat een veilige verbinding met de onderliggende dakbedekking. De rozet dakbedekking is voorzien van een extreem sterke polyester inlage. Bij belasting van het Kedge Ankerpunt wordt de vrijgekomen energie afgevoerd via de rondom aanwezige dakbedekking. Zo wordt optimaal gebruik gemaakt van de flexibiliteit, de sterkte en de massa van de dakbedekking.

Voorzien van CE-markering
Het Kedge Ankerpunt Bitumen is het eerste ankerpunt voor platte daken dat is voorzien van CE-markering conform de Europese richtlijn Construction Product Directive (CPD). Dit is dé Europese richtlijn voor ankerpunten die permanent bevestigd worden aan een bouwwerk.

Meer informatie kunt u vinden op de Kedge website. Of neem contact op met de binnendienst van Dakned.

Lees verderLees minder

Daksafe

ankerpunt

Losse verankeringspunten

Daksafe heeft ook voor de zogeheten "losse verankeringspunten" een brede keuze naar gelang de voorkeuren en project specifieke eisen.

Met behulp van deze losse verankeringspunten kunt u met tijdelijke aanlijnsystemen veilig werken op het dak. De verschillende verankeringspunten moeten mechanisch bevestigd worden aan de constructieve ondergrond en zijn geschikt voor gebruik van maximaal 2 personen tegelijkertijd. 

Alle daksafe verankeringspunten voldoen aan de EN795 Klasse A.

U heeft bij Dakned de keuze uit de volgende variante verankeringspunten

  • Daksafe Pizza
  • Daksafe Mono anker
  • Daksafe Roofbuddy
  • Daksafe Groendak anker
Lees verderLees minder

Daksafe

aanlijnsystemen

Daksafe Checkline Permanent Kabelsysteem

Het Daksafe® Checkline systeem is een geavanceerd veiligheidslijnsysteem. Daksafe is eigen fabrikant en ontwikkelaar van het Daksafe KS1 (kabelsysteem).

Het systeem is mede door Daksafe ontwikkeld voor de Nederlandse markt en omvat voor praktisch bijna alle daken een oplossing. De Daksafe veiligheidslijn kan door toepassing van gepatenteerde zelfremmende trolleys  ook op hellende daken worden toegepast. Ook kunt u met de Daksafe trolleys op elk door u gewenst punt inhaken op het systeem.

Het kabelsysteem is volledig opgebouwd uit RVS onderdelen en is toepasbaar in combinatie met de meest voorkomende type dakbedekking. Bovendien kan het gemonteerd worden op alle gangbare onderconstructies. Voor daken voorzien van een daktuin is een speciale verhoogde paal ontwikkeld.

Lees verderLees minder

Persoonlijke

beschermingsmiddelen

Persoonlijke Beschermingsmiddelen

Of kort gezegd PBM's zijn een belangrijk onderdeel binnen het totale systeem van veilig werken op hoogte. Het totale assortiment bestaat onder andere uit veiligheidsharnassen, valstopapparaten, positionerings- en tijdelijke veiligheidslijnen en diverse gerelateerde accessoires. 

De diverse veiligheidsharnassen in ons assortiment bieden de gebruiker niet alleen een goede lichamelijke steun maar ook comfort.

Lees verderLees minder

Smart level

ladder

Smart Level Ladder

Jaarlijks gebeuren er wereldwijd ontzettend veel ongelukken met een ladder. Ongevallen op de werkvloer leiden tot letsel en dat kan leiden tot ziekteverzuim. De kosten voor de werkgever kunnen hierdoor hoog oplopen. 

Vallen van hoogte staat op nummer 1 in de lijst van ernstige ongevallen op de werkvloer.
‚Äč
Een van de grootste angsten van mensen die op ladders werken is dat deze kunnen kantelen of omvallen. Dit is niet onterecht, aangezien vallen van hoogtes de #1 oorzaak is van bedrijfsongevallen. Zowel de vrees als het echte valgevaar is te voorkomen door middel van ons Top safe Systeem. Door dit geïntegreerde veiligheidssysteem staat de ladder altijd muurvast! 

Lees verderLees minder