Kunststof dakbedekking

Kunststof dakbedekkingen zijn sterk, soepel en over het algemeen licht van gewicht en daarom erg geschikt voor complexe dakvormen.

Rhenofol PVC

Premium Rhenofol PVC daksytemen

Rhenofol PVC daksystemen worden al decennia lang op toonaangevende projecten door geheel Europa verwerkt. Dakned BV is dan ook blij de premium Rhenofol PVC daksytemen in het assortiment te hebben. 

De jarenlange toewijding van de producent FDT uit Duitsland om een duurzaam en kwalitatief hoogstaande PVC dakbedekking te produceren is duidelijk merkbaar en wordt bevestigd door een veelvoud aan europese kwaliteitscertificaten.

Rhenofol PVC daksystemen kenmerken zich door het uitgebreide leveringsprogramma aan diverse dakbanen en bijbehorende systeem accessoires. Het complete assortiment van toebehoren garandeert een maximale zekerheid en verwerkingsgemak voor de verwerker.
Rhenofol PVC dakbanen zijn toepasbaar in nieuwbouw en renovatie en geschikt voor elke dakvorm, ondergrond of bevestigingssysteem. Dat de keuze voor Rhenofol PVC daksystemen ook een milieubewuste keuze is blijkt wel uit het Duurzaam Bouwen Keurcertificaat (DUBO-keur)

Rhenofol PVC dakbanen zijn verkrijgbaar in 2 type, nl:
Rhenofol CV met polyester wapening voor mechanisch bevestigde daksystemen 
Rhenofol CG met een stabiele glasvlies wapening voor losliggende daksystemen met ballast of een groendaksysteem

Rhenofol PVC dakbanen zijn standaard verkrijgbaar in diverse diktes en de kleuren Light Grey, Antracite en Cool White.

Karakteristieken

 • Bewezen levensduur van meer dan 25 jaar 
 • Betrouwbare homogene overlapverbinding
 • Duurzaam weerbestendig
 • Bestand tegen UV-stralen
 • Bestand tegen vliegvuur en stralende warmte
 • Bestand tegen normale afvalgassen van industrie en verwarmingsinstallaties
 • Rhenofol CG is wortelbestendig volgens FLL
 • 100% recyclebaar
 • KOMO-attest-met productcertificaat
 • FM approval
 • Dubo keur

Productbrochure Rhenofol
Dubo Keurcertificaat Rhenofol PVC

Lees verderLees minder

Cosmofin PVC

Cosmofin PVC

De Cosmofin dakbanen zijn lichtgewicht, flexibel, sterk en rekbaar. Daarbij verandert het duurzame materiaal gedurende de gehele levensduur praktisch niet en blijft deze goed functioneren.

Dit maakt de dakbanen uitermate geschikt voor (industriële) nieuwbouw- en renovatieprojecten. Bij deze projecten is er vaak een voorkeur voor PVC dakbedekking vanwege het lage gewicht, de langere levensduurverwachting t.o.v. bitumen en de aantrekkelijke prijzen.  

Kwaliteit staat bij Icopal voorop, daarom worden ook deze rollen in eigen huis geproduceerd. Daarmee wordt ingezet op de beste prestaties gedurende de levensduur en minimale belasting voor het milieu. Cosmofin is standaard verkrijgbaar in de kleur grijs. Het pigment in deze kleur garandeert kleurvastheid, bevat goede UV-stabiliteit en beschermt tegen veroudering. Daarnaast is er een uitgebreide door verzekering gedekte productgarantie aan verbonden voor een periode van 10 jaar. 

In de Cosmofin brochure staat meer informatie over het productassortiment en de bijbehorende toepassingsmethoden. 

Lees verderLees minder

Universal POCB

Welke eisen stelt u aan dakbedekking?

Dat verschilt vaak per project. Icopal Universal combineert al uw dakwensen in één laag, al ruim 15 jaar lang! De juiste grondstoffen en een op maat gemaakt productieproces. Een combinatie die maakt dat één laag Icopal Universal volstaat voor een ijzersterk dakbedekkingsysteem.

Icopal Universal voldoet aan de hoogste eisen. Voor nieuwbouw, renovatie of onderhoud, platte of hellende daken. Maar ook voor duurzaam bouwen! Na de lange levensduur van circa 30 jaar is Icopal Universal volledig recyclebaar. Dit is beloond met het DUBOkeur®, waardoor Icopal Universal aantoonbaar een grote bijdrage levert aan het verminderen van de belasting van het milieu.

IJzersterk en duurzaam éénlaags dakbedekkingsysteem
Icopal Universal bestaat uit een POCB-compound (Polyolefine Copolymerisaat Bitumen) versterkt met glasvezel en polyester. Resultaat: een ijzersterk, beloopbaar, flexibel en zeer stabiel éénlaags dakbedekkingsysteem dat UV- en weerbestendig is. Door de geringe laagdikte - slechts 3,2 millimeter - is het gebruik aan grondstoffen per m² minimaal. En door de combinatie van laagdikte, sterkte en flexibiliteit laat het zich heel goed in details verwerken.

Waarom u kiest voor Icopal Universal?
De verwerking van Icopal Universal is veilig, want bij de verwerking geen open vuur nodig. Icopal Universal SA is ideaal voor het brandvrij afdichten van details volgens NEN 6050. Hierop kunt u zowel Icopal Universal® als alle bitumineuze dakbanen aansluiten. Icopal Universal wordt ook nog eens geleverd met terugnamegarantie. De teruggenomen dakbedekking wordt in eigen huis tot herbruikbare grondstoffen gerecycled. Hierdoor en door de lage massa, de lange levensduur en de schone grondstoffen voldoet het materiaal aan de hoogste normen van Duurzaam Bouwen. Icopal Universal heeft daarom als één van de eerste en weinige dakbedekkingen een DUBO-keur. Icopal Universal maakt gegarandeerd waterdichte daken mogelijk.

Verwerking
Het materiaal kan mechanisch bevestigd, losliggend geballast of koud gekleefd worden. Icopal Universal is ook leverbaar in een zelfklevende uitvoering. Voor vegetatiedaken is er de worteldoorgroei-bestendige uitvoering. 

Icopal Universal is verkrijgbaar in de volgende varianten:

 • Universal, de standaard
 • Universal SA, de zelfklevende variant-
 • Universal WS, de wortelwerende variant


Productbrochure Universal
Verwerkingsrichtlijnen Universal
Dubo keurcertificaat Universal

Lees verderLees minder

Everguard TPO

Dakbanen voor langdurige bescherming

Everguard TPO dakbanen zijn de meest robuuste en duurzame dakbanen die er zijn. Wereldwijd is er al meer dan 300 miljoen m2 naar volle tevredenheid van opdrachtgevers en dakdekkers geinstalleerd.

Everguard TPO dakbanen zijn op basis van een thermoplastisch polyolefine, versterkt met een polyester wapening. Deze samenstelling geeft het materiaal een hoge bestendigheid tegen weersinvloeden en chemicalien, hoge windbelastingwaarden en een uitstekende
lasbaarheid. Everguard TPO daksystemen worden toegepast op platte daken van elke afmeting en vorm en op elke locatie. Met name lichtgewicht stalen constructies van grotere dakprojecten zoals magazijnen, supermarkten en distributiecentra kunnen rekenen op de duurzame waterdichting van Everguard TPO.

Everguard TPO is bitumen bestendig en hierdoor uitermate geschikt voor toepassing in de renovatie. Immers heeft een direct contact met de bestaande dakbedekking geen enkele nadelige invloed op de verwachte levensduur. Doordat Everguard TPO standaard in de kleur wit wordt geleverd komt toepassing ervan ook in aanmerking voor de Energie Investerings Aftrek maatregel (EIA) als u de renovatie combineert met het na-isoleren van het bestaande dak.
lees hier hoe u hiervan kunt profiteren. 

Everguard TPO dakbanen zijn verkrijgbaar in de standaard kleur wit en een dikte van 1.5mm.
de dakbanen zijn 1,52m breed en 30 mtr lang.

Een dak met Everguard TPO biedt een langdurige bescherming ongeacht de omstandigheden.

Karakteristieken

 • Duurzaam
 • Sterke lasnaden
 • Hoge chemische resistentie (oa bitumenbestendig)
 • Snelle, eenvoudige installatie
 • Flexibel, ook bij lage temperaturen
 • Lichtgewicht oplossing
 • Hoge weerstand tegen UV-straling en alle weersinvloeden
 • Hoge dimensionele stabiliteit
 • Hoge treksterkte
 • Pvc-vrij, geen gebruik van weekmakers
 • Perfecte lasbaarheid, met breed lasvenster
 • Recyclebaar
 • Hoge reflectiewaarde door standaard kleur wit
 • KOMO attest K99430

Downloads

Lees verderLees minder

Flagon TPO

Flagon TPO

Met bijna 50 jaar ervaring kan FLAG, onderdeel van de Soprema groep en gericht op synthetische waterdichtingen, stellen dat haar synthetische waterdichtingsoplossingen geschikt zijn voor vele toepassingsgebieden.

De kwaliteiten van het materiaal; flexibiliteit en treksterkte- met toevoeging van een perfecte lasbaarheid en een groot gebruiksgemak, maken van deze synthetische dakafdichtingsmaterialen de ideale oplossing voor complexe structuren. Hierbij denken wij aan platte of hellende daken, daken met een lichte ronding, hydraulische bassins, galerijen of ondergrondse werken.

Flagon TPO membranen zijn hoogwaardige polymere dakbanen met een gunstige verwerkingssnelheid, bijzonder lange levensduur, hoge mechanische weerstand en een milieuvriendelijk karakter. Een allround toepasbaar membraan.

Lees verderLees minder