Dakned helpt:
Fiscale korting

Fiscale korting op Icopal Universal

de kracht van kennis op de markt

Bij Dakned B.V. helpen we onze relaties graag op weg. Of dat nu met materiaal is, of met handige tips. We staan altijd paraat. Zo hebben we vandaag een belastingtechnische tip die de opdrachtgever kosten bespaart, en het jou als dakdekker daarmee vooral veel voordeel op de markt oplevert. Namelijk: fiscale korting op het milieuvriendelijke Icopal Universal, die kan oplopen tot bijna 10%. Hieronder lees je hoe dat zit.

Icopal Universal is al jaren de meest milieuvriendelijke keuze voor bitumen dakbedekking op platte daken. Dit komt mede door de lange levensduur en schonere grondstoffen, maar ook door de lage massa in vergelijking met traditioneel bitumen. Ook kan het uiteindelijk weer gemakkelijk gerecycled worden. Daarom ook dat wij het gebruik ervan al jaren aanmoedigen. En daarin zijn we niet alleen. 

Via de fiscale regelingen ‘Milieu Investeringsaftrek’ (MIA) en de ‘willekeurige afschrijving van milieu-investeringen’(Vamil) kunnen de aanschaf- en aanlegkosten van het materiaal zelf en de applicatie ervan deels van de inkomstenbelasting worden afgetrokken. Deze korting, geldig voor zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten, is een fiscaal gunstige regeling voor de gebouweigenaar. Zo kun je het project dus financieel aantrekkelijk aanbieden aan jouw potentiële opdrachtgevers. Een klassieke win-win dus.

De fiscale korting werkt als volgt: bij de MIA mag 27% van de 25% vennootschapsbelasting afgetrokken worden. Dit komt uiteindelijk neer op 6.75% korting, als aftrekpost van de inkomstenbelasting. En daar blijft het niet bij. Via de Vamil regeling mag nog eens 75% van de investering worden afgeschreven. Dit levert volgens de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO) een netto voordeel van 3% op. Een simpele som leert dat de totale korting (6.75% + 3%) dus oploopt tot 9.75%.

Kennis is macht, en kennis voor een ondernemer levert een voorsprong op de markt op. De fiscale regeling voor Icopal Universal betekent voor de opdrachtgever een korting van bijna 10%, wat voor de dakdekker een marktvoordeel betekent. Zo zijn wij er voor de dakdekker die gelooft in de kracht van kennis. Dakned B.V. denkt graag mee. 

 Voor meer informatie over de regelingen, zie de site van het RvO. Voor de aanvraag, zie het e-loket. Gebruik hierbij de code A 6312 voor het bedrijfsmiddel ‘Duurzame recyclebare bitumineuze of EPDM-dakbedekking’.