Trilago Waterproof
kunststof hemelwaterafvoeren 

Kunststof hemelwaterafvoeren

van Trilago

Sinds de introductie medio 2021 van de Trilago WaterpRoof kunststof hemelwaterafvoeren voor bitumen zijn steeds meer van onze relaties overtuigd geraakt van de meerwaarde van dit product. Men was, zoals bij de introductie van veel nieuwe materialen, wat terughoudend. ‘Eerst zien, dan geloven’, is vaak het motto. En wat we gezien hebben? Dat lees je hier! 

Waterproof hemelwaterafvoeren

Trilago brengt een innovatieve oplossing voor het platte dak: kunststof hemelwaterafvoeren die na verhitting een homogene verbinding aangaan met bitumineuze dakbedekking. De hemelwaterafvoeren zijn gemaakt van HQMX kunststof, een flexibel en sterk materiaal met een ‘black meltinglaag’. Dit resulteert in een betrouwbare en duurzame afvoer van regenwater zonder problemen. 

De gepatenteerde dakafvoeren zijn sterk, lichtgewicht en eenvoudig te verwerken, waardoor ze een waardevolle innovatie zijn voor platte daken.

Trilago B.V.

In 2017 hebben Jan Arend Borghuis en Michael Otto Trilago B.V. opgericht met als doel om de ultieme afvoer voor platte daken te ontwikkelen. Jan Arend, die 25 jaar lang als dakdekker heeft gewerkt, was op zoek naar een hemelwaterafvoer die naadloos zou aansluiten op bitumen. Samen hebben ze onderzoek gedaan naar het perfecte materiaal en de optimale vorm van de afvoeren. Het resultaat? De ideale afvoeren voor platte bitumineuze daken!

Onze relaties zijn overtuigd

Nu het product al enige tijd in omloop is, hebben onze relaties ervaren hoe gebruiksvriendelijk en sterk de waterpRoof afvoeren van Trilago zijn. Dankzij de eenvoudige verwerking en de goede ervaringen met de ijzersterke hechting van bitumen dakbanen op deze speciale kunststof afvoeren is menig klant overtuigd geraakt van dit product. Daarnaast zijn de waterpRoof afvoeren minder gevoelig voor schade ten opzichte van loden afvoeren. Valt er een dakrol op of laat je het uit je handen vallen? Geen probleem! Ze kunnen tegen een stootje. En zo besparen deze afvoeren ook onnodige vervangingskosten.

Inmiddels heeft de producent de waterpRoof afvoeren ook uitgebreid getest in samenwerking met KIWA en is aangetoond dat de hechting van APP, SBS en POCB dakbanen ruim voldoet aan de eisen van de BRL 1511. 

De voordelen van Waterproof kunststof afvoeren op een rijtje
  • Geen voorbehandeling nodig, niet ontvetten en/of voorzien van een bitumen primer
  • Eenvoudig op maat te zagen of snijden
  • Vuil- en waterafstotend
  • Meer breuk/schade bestendig dan loden afvoeren
  • Geen afgifte van zware metalen 
  • Geproduceerd in Nederland
  • Kiwa getest
    Verkrijgbaar in de zes meest gebruikte uitvoeringen

Voor meer informatie over de producten, bekijk dan www.trilago.nl. Je kunt ook deze video bekijken.