Dreen®NXT
Ben jij er klaar voor?

Dreen®NXT

ben jij er klaar voor?

Sommige producten lijken de tand des tijds moeiteloos te doorstaan. De Dreentegel® is er zo één. Deze revolutionaire tegel gaat alweer veertig jaar mee, en inmiddels is de opvolger van de Dreentegel® in de maak. Op één april is het zover, dan lanceert Zoontjens de revolutionair nieuwe DREEN®Nxt. Op naar een nieuw niveau dakbestrating.

Met de jaren veranderen de behoeften van klanten, en daarmee ook de vraag. Hoewel de originele Dreentegel®, ook na vier decennia, nog meer dan toereikend is als daktegel, zet Zoontjens in op innovatie. Hun doel: het gehele systeem aanleveren. De nieuwe systemen zijn tot op de millimeter uitgedacht en uitgewerkt. Alles valt op zijn plek met de secure afwerking ervan.

Het installeren van daktegels is een uiterst secuur werk. De toleranties zijn minimaal en je wil natuurlijk niet dat de daktegels tijdens gebruik gaan schuiven. Met de originele Dreentegel® was dit al opgelost door toepassing van de plakzegel en het comfix element, maar bij de nieuwe DREEN®Nxt dakterrastegel zijn al deze 3 componenten verder doorontwikkeld. De DREEN®Nxt tegel heeft uitsparingen aan de onderzijde van de tegel in plaats van nokken. Hierdoor past de tegel beter en stabieler in de nieuwe lockplate. Door dit hernieuwde design ligt de DREEN®Nxt tegel volledig opgesloten in het systeem.

Het hernieuwde design heeft nog een groot bijkomend voordeel: de tegel kan met blijvende kwaliteit dunner worden uitgevoerd. De 30x30 cm tegel is alleen nog verkrijgbaar in een dikte van 35 mm, maar wordt wellicht 30 mm. De groot formaat tegels van 50x50 cm en 60x40 cm hebben nu ook een standaarddikte van slechts 45 mm. Daardoor wegen ze ook gelijk minder dan 25 kg per stuk, en vallen deze dus ook nog eens binnen de tilnorm van de bouw. Dat scheelt heel wat kilo’s aan sjouwwerk.

Het is een flinke uitdaging een product te innoveren dat zichzelf jaar in jaar uit weer bewijst. Zeker in onze branche, waar het soms lastig kan zijn een nieuw product te introduceren. Door het totaalplaatje te leveren, is Zoontjens ervan overtuigd goud in handen te hebben. En terecht. DREEN®Nxt kan weleens de standaard van ons daklandschap worden voor de komende decennia. Ben jij er al klaar voor?

DREEN®Nxt is per 1 april 2021 verkrijgbaar