Dreen®NXT
Design op het dak

Dreen®NXT

Design op het dak

Toen Barbara Wolfs van Zoontjens zeventien jaar geleden begon in de dakenbranche, was een strak betegeld dak nog het schoonheidsideaal. “Nu denkt men daar toch wel anders over”, stelt ze. “Bij Zoontjens hadden we door dat buitenruimtes steeds vaker een verlengde van binnenruimtes werden. Door middel van loungesets, overkappingen en groen maakt men het dak leefbaar. Mensen gaan daardoor steeds meer buiten leven.” Met het nieuwe DREEN®Nxt systeem komt het dak meer dan ooit tevoren tot leven. 

Een sfeervol dak is aan meer plaatsen toebedeeld dan alleen de rooftopbars van Londen of New York. Met DREEN®Nxt heeft iedereen de optie het dak tot leefruimte te maken. Men denkt nog te vaak dat het dak er alleen is om regen en al het andere dat uit de lucht komt vallen buiten te houden. Maar het dak is er ook om te gebruiken. Om leefbaar te maken. Je ziet de wereld nu eenmaal anders vanaf het dak. Vroeger was de tuin de voornaamste buitenleefruimte van het huis. Als het aan Zoontjens ligt, verschuift die functie in het binnenstedelijk gebied naar het dak. Hun missie is mensen in te laten zien wat ze met het dak kunnen doen, welke mogelijkheden er liggen. Zeker nu mensen meer dan ooit massaal in de stad gaan wonen, waar je hutjemutje tegen elkaar aan woont, is het fijn even een luchtje te kunnen scheppen. Waar beter dan op het dak, met uitzicht over de hele stad?

Met het nieuwe design van de DREEN®Nxt dakterrastegel is Zoontjens helemaal ingespeeld op verstedelijking. De compleet nieuwe lijn van dakbestratingsystemen is de uitkomst voor de groeiende behoefte aan buitenruimte. En dat in stijl. De oude vertrouwde Dreentegel® vertoonde door de twee afwateringsgleufjes een minder strak geheel. Dit is met het vernieuwde design van de DREEN®Nxt tegel compleet veranderd.

Op het tegelveld zie je niet meer die twee gleufjes aan de zijkant, maar je ziet mooie strakke lijnen. Dit strakke lijnenspel wordt bovendien geleverd in verschillende kleuren en maten, waardoor het dakterras naar ieders wens kan worden vormgegeven. DREEN®Nxt is de revolutie op het gebied van rooftop-sfeer, in de stad schreeuwt men dit binnenkort van de daken.

DREEN®Nxt is per 1 april 2021 verkrijgbaar