Een mooi project:
Huifkar in vuren

Van kunst tot klus

waar kleine projecten groots in zijn

Grote projecten zijn vaak interessant, maar kleine projecten zetten we net zo graag in het voetlicht. Soms zijn het juist die kleinere projecten waar we enorm trots op zijn om die samen met onze relaties te realiseren. Zo ook dit project in Vuren.

De opdrachtgever en houtbewerkingskunstenaar Lennart van Meegen heeft deze unieke woning zelf ontworpen. Zijn inspiratie voor het ontwerp had hij ontleend aan de ouderwetse huifkarren, dat was wel duidelijk. Via via kwam dhr. Van Meegen met ons in contact en gaf hij zijn wensen voor het dak aan. Het moest wit worden, net als de tentdoeken op de vroegere huifkarren. Ook wilde hij graag het lijnenpatroon van de ondergrond terugzien in de dakbedekking. Hij had het idee om dit uit te kunnen voeren met witte bitumen shingles en hij was van plan het dak zelf daarmee waterdicht te maken. Na overleg hebben wij hem geadviseerd om het dak te voorzien van een PVC kunststof dakbedekking, type Rhenofol CV 1.5mm in de kleur Cool White.

Gezien de dakvorm was dit een uitdaging om te maken. De ronding van het dak in combinatie met de hellingshoek maken dit geen alledaags project. Daarnaast was een PVC dakbedekking verwerken zonder enige ervaring geen goed idee. Het was ons snel duidelijk: hier was een ervaren PVC verwerker nodig. We hebben de opdrachtgever dan ook in contact gebracht met één van onze relaties die al jarenlang enkel PVC daken realiseert. Met zijn kennis en ervaring is het tot een mooi eindresultaat gekomen. En daar zijn we allemaal trots op!

Kunnen we jou ook helpen om een droomproject te realiseren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!