Een mooi project:
Sedumdak voor een tiny house

Sedumdak voor een tiny house

De milieuvriendelijke optie

Bij Dakned lichten we graag duurzame projecten uit. En wat is er nou duurzamer dan een Tiny House met een sedumdak? Jacob ten Hoope, eigenaar van 'The Roofing Company', heeft zo’n duurzaam dak gelegd. Lees verder om meer te ontdekken over dit innovatieve project.

Dit mooie project gaat over de levering en verwerking van een sedumdak van 25m2 op een Tiny House. De opdrachtgever vroeg specifiek naar een ecologisch verantwoordelijke oplossing voor zijn woning. Een sedumdak is een milieuvriendelijke optie, wat perfect aansloot bij de wens naar duurzaamheid. Het Tiny House-concept is al bijzonder, omdat het een compacte en dus duurzame manier van wonen betreft. Jacob was direct enthousiast en heeft het project vliegensvlug opgeleverd. “Het proces is uitstekend verlopen en binnen één dag is alles afgewerkt. Dat is natuurlijk het voordeel van zo’n Tiny House. De installatie was efficiënt en daar was de opdrachtgever heel blij mee.”

Waarom een sedumdak?

De keuze voor een sedumdak was snel gemaakt, toen de klant vroeg naar een ecologische oplossing. Zo’n dak biedt verschillende voordelen. Zo helpt een sedumdak bij het isoleren van het huis, bevordert het de biodiversiteit door insecten en vogels aan te trekken en houdt het regenwater vast, waardoor het de afvoer naar het grondwater of rioolstelsel vertraagd. Bovendien beschermen de sedumplanten het dakmembraan tegen UV-straling, wat resulteert in een langere levensduur van het dak. Ook creëert een sedumdak een mooie groene omgeving en dat helpt om het Tiny House te integreren in de omringende natuur.

The Roofing Company over de (dak)rol van Dakned

Wij hadden in dit project de rol van leverancier van het sedumdak. Met de samenwerking is Jacob meer dan tevreden. “Dakned is mijn vaste leverancier. Het is een gedreven team met veel kennis, ervaring en een uitstekende klantenservice. Ik word altijd goed geholpen en ik kan spreken van een optimale relatie.” Zowel de opdrachtgever als Jacob zijn blij met het resultaat. “Ik ben trots op dit project vanwege het ecologische aspect, het mooie uiterlijk van het dak én de snelle doorlooptijd.” 

En zo heeft The Roofing Company een Tiny House voorzien van een mooi en ecologisch verantwoord sedumdak. Een mooi project, waarbij efficiëntie in het proces en kennis van daken heeft geresulteerd in een duurzaam dak. Kunnen we jou ook helpen om een project als dit te realiseren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!