Een mooi project:
Verduurzamen in Rotterdam

Een mooi project:

verduurzamen in Rotterdam

Mooie projecten verdienen het podium. Daarom laten we bij Dakned graag van dit soort projecten zien. In opdracht van VVE-Tunnelzicht heeft Meesman Dakdekkers B.V uit Drunen gezorgd dat het dak van het appartementencomplex duurzamer is geworden. Hier lees je meer over dit project. 

De opdrachtgever gaf aan dat vooral de bewoners in de bovenste appartementen het in de zomer vrij snel als te warm ervaarden. Daarnaast moesten ze in de winter veel stoken om het warm te krijgen, maar ook om het warm te houden. Hierdoor liepen de stookkosten elk jaar weer flink op. Zeker met de huidige situatie in de energiemarkt is dat voor zowel de bewoners als de eigenaar niet wenselijk. Als oplossing voor beide problemen is voorgesteld om de bestaande dakopbouw te handhaven, maar aanvullend te isoleren met PIR isolatie en dit te voorzien van een nieuwe 2-laagse dakbedekking. Op verzoek van Meesman Dakdekkers hebben wij de door hen voorgestelde nieuwe dakopbouw bouwfysisch beoordeeld. En dit bleek goed te functioneren.

Het dak van het hele appartementencomplex is aangevuld met een PIR-isolatie van 100mm en een 2-laagse duurzame dakbedekking van BMI Icopal. In totaal ging het bij dit project om een dakoppervlak van ruim 1600 vierkante meter. 

De locatie van het appartementencomplex in hartje Rotterdam gaf ook nog wat logistieke uitdagingen. De ligging van het pand is tegenover het Erasmus MC en dan wil je niet al te veel overlast veroorzaken. Gelukkig heeft Meesman Dakdekkers de kennis en ervaring en hebben ze het werk goed voorbereid, uitgevoerd en opgeleverd. Een mooi project dus! 

Kunnen we jou ook helpen om een project als dit te realiseren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!