Even voorstellen:
Joost van Gelder

Joost van Gelder

Fanatieke motivatie

Als je eens wat advies nodig hebt over je project, bestaat de kans dat je met Joost kunt gaan sparren. Hij gaat je vervolgens helpen bij de keuzes die je moet maken. Die kennis die hij met je deelt, is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Joost is namelijk altijd bezig om zichzelf te ontwikkelen. Sinds hij bij Dakned werkt, heeft hij verschillende (dak)rollen gehad, maar wat hij vooral wil, is blijven ontwikkelen en zoveel mogelijk kennis en kunde opdoen, zodat hij dit weer kan inzetten voor de klanten van Dakned. Vandaag belichten we zijn verhaal.

Joost is binnengekomen als een echt ‘broekie’. Nadat hij zijn studies Bouwkunde en Sport, Gezondheid en Management had afgerond was het tijd voor een baan. Hij kende Peter van Gent als dorpsgenoot en van de voetbalclub. Zo was de link snel gemaakt en vroeg Joost of Dakned niet tijdelijk iemand nodig hadden. Tijdelijk werd lastig, maar er was wel een baan vrij als vertegenwoordiger buitendienst. “Na een jaar kwamen we tot de conclusie dat puur verkoop buitendienst niet helemaal mijn ding is en ben ik gestart in de huidige functie in commerciële binnendienst. Hier heb ik ruim een jaar onder de hoede van Menno gewerkt en heb ik veel kennis opgedaan”, zo vertelt Joost.

Hier schemert de leergierigheid van Joost meteen al door. Onder de supervisie van allesweter Menno is Joost flink gegroeid. Zo flink dat hij, nu Menno naar de vestiging in Rotterdam is gegaan, flink meer verantwoordelijkheden heeft gekregen. En dat bevalt hem erg goed. Zo zie je dat je in een korte tijd, grote stappen kunt maken. 

Toen we hem naar zijn werkzaamheden vroegen zei Joost het volgende: “nu doe ik de commerciële binnendienst en voorzie ik klanten van technische adviezen over zowel buiten als binnen. Ik adviseer in het voortraject d.m.v. afschotplannen, bouwfysische- en windlast berekeningen en ik adviseer ook over de toe te passen materialen. Ik zorg dat alles klopt. Dat de offertes rond zijn en er op de juiste manier gewerkt gaat worden.”

Buiten werktijd brengt Joost het liefste zijn tijd door op een manier waarop menig man jaloers kan zijn. Hij spendeert tijd met zijn vriendin en twee peuters. Lekker naar de dierentuin, de kinderboerderij, samen fietsen, noem maar op. Zelf voetbalt en kickbokst hij ook nog en maakt hij graag zijn handen vies door te klussen of tuinieren rondom het huis. Quality time met vrienden of zijn vriendin past natuurlijk ook nog ergens in dit plaatje en dan heb je mooie invulling van je tijd.

Joost geniet van wat hij heeft en streeft ernaar om altijd meer te bereiken. Deze leergierige klusser wil altijd weer meer specialiseren, zodat hij zijn kennis en kunde weer beter kan overbrengen. Wij zijn enorm blij dat we zo’n ontwikkeling zien en hoe hij zich binnen Dakned profileert. “Een aantal collega’s hebben verschrikkelijk veel (brede) kennis waar ik graag naartoe wil groeien. Fred over kunststoffen, Peter van Gent met zijn praktijkervaring, Menno met zijn algemene kennis over werkelijk alles en John en Alex kennen de markt als geen ander. Daar kan en wil ik nog veel van leren”, vertelt Joost gedreven.

En wij zijn enorm trots dat Joost zich thuis voelt en nog veel stappen wil maken. Dat gaat zeker te weten goedkomen.