Even voorstellen:
Mark Blaakman

Mark Blaakman

De vakman met groene vingers

Mark Blaakman heeft met Greenmakers al menig dak groen gekleurd. Naast een handige vakman is hij ook een gedreven ondernemer. Hij weet veel van groeien, en is in staat om een start-up door te laten groeien tot een volwassen organisatie. De bourgondische Brabander is bovendien een fijne verschijning bij onze Dakned vestigingen. Genoeg reden dus om Mark vandaag eens flink in het zonnetje te zetten.

Greenmakers is een nog jonge onderneming. Toch kent Mark de markt door en door. “Zelf heb ik eerst twintig jaar bij Zoontjens in Tilburg gewerkt, een bedrijf dat zich bezig houdt met het beloopbaar, begaanbaar en berijdbaar maken van daken. Van daaruit kende ik Peter van Gent, John Heemskerk en Alex van de Berg al. Ik was dus al aardig bekend met de organisatie van Dakned B.V. Vier jaar geleden maakte ik de overstap naar Greenmakers. Daar werd ik samen met Aad Vermeer mede-eigenaar. Hij, met al zijn kennis over vegetatie en substraat, verzorgt de teelt — ik verzorg de verkoop en het bijbehorende advies. Tot nu toe blijkt dat een enorm succesvolle formule.”

Mark en Aad focussen zich op de markt van de kleinere en middelgrote projecten. “De markt van gemeentehuizen en appartementencomplexen van 1000+ m2 daken was al behoorlijk verzadigd. Wij zetten daarom in op de markt daaronder — met een hoog servicelevel en bijpassende prijs-kwaliteitsverhouding. Om dit te doen werken we vooral met Readyroof Cassettes die de dakdekker eenvoudig en snel in elkaar kan klikken. Deze cassettes van gerecycled materiaal zijn 59x39 cm2, waardoor er eenvoudig vier op één Europallet passen. Ook werken we met houten afstandhouders tussen de Readyroof Cassettes om beluchting te houden ten behoeve van de vegetatie. Daardoor kunnen ze tot wel vier dagen op de pallet blijven liggen. Zo zorgen wij voor planningsflexibiliteit bij de dakdekker.”

Het is Marks missie om groendaken toegankelijk te maken voor iedereen. “Steeds vaker hoor ik van vrienden of familie de vraag of een groendak voor hen haalbaar is. Heb je nu een ballastlaag van grind liggen — ±65 kg p/m2 — dan kan het qua gewicht sowieso.” En Mark denkt maar wat graag mee over de aanschaf, aanleg, en waarde van groendaken. “Onze Readyroof Cassettes zitten zo in elkaar dat ze binnen de subsidieregelingen van de meeste gemeentes vallen. Ook zorgen we dat ze voor minimaal 99% begroeid zijn, en compleet onkruidvrij worden aangeleverd. Zo voorkomen we een hoop ergernis bij de klant. Dit is de service waar we als Greenmakers voor staan.”

Over de samenwerking met Dakned B.V. is Mark bovendien enorm lovend. “We werken nu een jaar of drie samen met Dakned B.V., en dat zat vanaf het begin al meteen goed. Dakned B.V. was op zoek naar een partij die hen kon ontzorgen voor wat betreft het traject groendaken. Wij zijn blij die partij nu te zijn. Het is voor ons ook een onwijs groot compliment dat wij direct bij de klant van Dakned B.V. mogen leveren. We verzorgen dus de logistiek zelf. Dakned B.V. geeft ons het vertrouwen dat we het op de juiste manier doen; qua vervoer, verpakking, en nog veel meer. Zo trekken we echt naast elkaar op.”

Mark is het ondernemerschap nog lang niet ontgroeid. Alhoewel de trotse vader van twee zoons wel weer uitkijkt naar de zomer, wanneer hij — het liefst in Zuid-Europa — met zijn familie bijkomt van een jaar hard werken. De zaken gaan goed voor Greenmakers, en dat betekent hard werken. “Gelukkig is Twan de Man twee jaar geleden voor ons de backoffice komen doen. We blijven onze organisatie steeds versterken en doorontwikkelen. Altijd op basis van de behoefte vanuit de markt en de vraag van onze relaties.” Zo blijft Greenmakers gezond doorgroeien, net als de daken die ze maken. 

Wij zijn een trotse partner van Greenmakers.Wil je meer over hen weten? Klik dan op deze link.