Even voorstellen:
Peter van Gent

Peter van Gent

Gedreven coaching

Peter is een van onze oprichters. Hij werkt dus al bij Dakned vanaf het begin. Hij brengt al jaren zijn passie en gedrevenheid op de rest over. Dit doet hij, doordat hij al zijn hele leven wil presteren. Deze sportfanaat bevindt zich al ruim 28 jaar lang in de branche en zit bijna nooit stil. Gelukkig hebben we hem eens op een stoel kunnen zetten om hem te vragen naar zijn verhaal.

Peter van Gent is een technisch onderlegd man. Hij is vader van twee fantastische tieners, zo zegt hij zelf. Een zoon van 17 en een dochter van 14. Omgaan met pubers ligt hem wel, maar wat er vooral bij Peter uitspringt, is dat hij zijn eigen persoonlijke kwaliteiten goed in zijn werk kan verweven. Deze oud-voetballer heeft na 40 jaar zelf noodgedwongen met zijn favoriete sport moeten stoppen, maar hij zal het nooit loslaten. “Ik geniet enorm van mijn kids en ik vind het fantastisch om hun ontwikkeling te zien. Zo ga ik altijd bij de voetbal van mijn zoon kijken, die speelt op divisie-niveau, maar ook de paardrijlessen van mijn dochter vind ik geweldig, dat eist zoveel discipline.”

Discipline en gedrevenheid. Het zijn twee begrippen die niet vreemd zijn voor Peter. Zo is hij ook 11 jaar lang jeugdtrainer geweest en weet hij wat het is om groepen te laten presteren. Ook heeft hij interesse in ‘techniek’ in de breedste zin van het woord. “Tja, dat komt waarschijnlijk ook van mijn werk als technisch adviseur af”, zo vertelde hij zelf. Het feit dat Peter zijn hobby’s mee naar zijn werk neemt, is niet zo vreemd, aangezien deze hobby’s in lijn liggen met wat hij bij Dakned doet.

Toen wij Peter vroegen naar het pad wat hij doorlopen heeft, vertelde hij het volgende: “Van kinds af aan had ik al veel interesse in techniek. Daarom heb ik toen de keuze gemaakt om MTS-Bouwkunde te gaan doen. Na deze periode ben ik 4 jaar beroepsmilitair geweest, als sergeant bij de Pantser Infanterie. Hierna heb ik mijn tijd benut om te studeren tot ‘bouwkundig uitvoerder’. Na mijn dienstperiode in 1992 ben ik in de dakenbranche terechtgekomen. Ik werd technisch adviseur bij een groothandel in dakmaterialen en zette zo mijn eerste stappen. Hier heb ik gewerkt met veel (probleem)daken, fabrikanten, materialen en adviezen, maar de mooiste stappen kwamen daarna.”

In 2006 richtte Peter Dakned op samen met John Heemskerk. Even daarna kwam Alex van den Berg daar ook bij en werd de basis gelegd voor alles wat er hier nu gebeurt. Peter zei: “Deze twee toppers zijn nog steeds mijn compagnons waar ik nog dagelijks met veel plezier mee samenwerk.” Tevreden kijkt hij naar hoe het nu gaat. “Het is erg mooi om te zien als medeoprichter van Dakned dat het goed gaat, dingen die we samen hebben bedacht gaan zoals we dat voor ogen hadden.”

‘Samen’ is voor hem dan ook een belangrijke factor binnen de organisatie. Niet alleen met zijn compagnons, maar zeker ook met het hele Dakned-team. Hierin is ook een mooie link te leggen met zijn geschiedenis als voetbaltrainer. Zoals hij zelf altijd aangeeft: “het teamgevoel moet aanwezig zijn en iedereen moet op de juiste positie staan. Alleen dan voelt iedereen zich comfortabel en kunnen we het beste presteren.”

Zo probeert Peter op zijn eigen manier, iedere dag weer een stukje beter te zijn. Naast sturen is hij in zijn rol (natuurlijk) ook veel bezig met techniek. Een allround medeoprichter. Zo kunnen wij hem noemen. En wat zijn we trots dat het, zoals hij zelf al zegt: “gewoon heel goed gaat met Dakned.”