Dakned  Blog  Leadax  1
Leadax Roov
Het nieuwe groen is wit

De slimme, circulaire oplossing

voor platdakbedekking

Sinds kort zijn we bij Dakned een samenwerking aangegaan met Wienerberger Nederland, de aanbieder van het nieuwe en revolutionaire dakbedekkingsmateriaal Leadax Roov. Deze nieuwe, circulaire witte dakbedekking voor het platte dak heeft een aanzienlijk lagere milieu-footprint dan vergelijkbare oplossingen en kent veel verschillende voordelen. In dit artikel vertellen we je er meer over.

Leadax Roov is een slimme en verantwoorde oplossing voor platdakbedekking. Het wordt gemaakt met PVB-folie: een reststroom uit veiligheidsglas, zonder duurzame bestemming, waarvan jaarlijks liefst 1,5 miljard kilo beschikbaar is in Europa. Door dit te gebruiken als belangrijkste grondstof draagt het bij aan het verantwoord verwerken van deze afvalberg.

Het product is uitstekend recyclebaar materiaal en dat zorgt voor een gesloten kringloopsysteem. Zo ontstaat een circulaire oplossing voor platdakbedekking, die ook weer bijdraagt aan een betere MPG (MilieuPrestatie Gebouwen) score.

De ideale basis voor ieder dak

De reflecterende, witte dakbedekking zorgt voor een gunstig rendement van zonnepanelen. Ook zorgt het voor verkoeling binnen het gebouw, wat dus ook een mogelijke energiebesparing tot gevolg heeft. Een wit dak is dus de perfecte basis voor een dak met zonnepanelen. Daarnaast is Leadax Roov worteldoorgroeibestendig en dus ook zeer geschikt voor toepassing onder bijvoorbeeld een sedum- of recreatiedak. En als klap op de vuurpijl wordt het dakmateriaal ook nog eens geproduceerd in Nederland. Dat betekent minder transportkilometers, makkelijker schakelen en dus altijd een groen dak, zelfs wanneer de kleur niet eens groen is.

Dakned  Blog  Leadax  tegel1
Dakned  Blog  Leadax  tegel2
Dakned  Blog  Leadax  tegel3

Service en verwerkingsvoordelen

Leadax Roov is licht van gewicht en verwerkbaar zonder vuur of hitte. De makkelijk hanteerbare Leadax Roov rollen hebben een handzaam formaat van 1m breed en 12,5m lang en een gewicht van slechts 1,8 kg per m2. Het product is op vier verschillende manieren toe te passen. Je kunt de dakbaan mechanisch bevestigen op de traditionele wijze in de overlap of met gebruik van de speciale Leadax LRS stroken. Als derde methode kun je de dakbaan volledig verkleven met behulp van een watergedragen lijm en daarnaast eenvoudig losliggend met een ballastlaag. En welk daksysteem je ook kiest, er zijn volop accessoires en tools beschikbaar voor een probleemloze verwerking.

Daarnaast kunnen de erkende verwerkers van Leadax Roov altijd rekenen op de vertrouwde service van Dakned en Wienerberger, inclusief verzekerde garantie voor tien jaar.

We trainen geselecteerde verwerkers en bieden professionele ondersteuning en dat maakt het verwerken van dit product nóg eenvoudiger. En met een verwachte levensduur van vijftig jaar is Leadax Roov een product voor de toekomst.

In samenwerking met Wienerberger Nederland zoeken we naar enthousiaste dakbazen die geïnteresseerd zijn om erkend verwerker te worden van dit mooie product. Ben jij daarin geïnteresseerd? Neem dan vooral contact met ons op!

Ook organiseren we in september weer Leadax Xperience dagen op enkele van onze vestigingen. Wil je daarbij zijn? Ben er op tijd bij en laat het ons nu al weten! 

De Leadax Xperience dagen vinden plaats op:
• Dinsdag 5 september in Rijen
• Donderdag 14 september in Den Bosch
• Dinsdag 19 september in Zwaag