Nieuwsbericht:
Terug van weggeweest

Universal SA

vernieuwd & terug in het assortiment

De Universal SA (zelfklevend) is terug van weggeweest. Door uiteenlopende redenen is dit product bijna een jaar uit de schappen verdwenen. We hebben het weer terug en het is zelfs een vernieuwde versie. Na een flinke tijd wachten, kunnen we het dus weer bestellen. En wat er precies vernieuwd is? Dat leggen we je graag uit.

De brandveilig te verwerken Universal SA was al een fijn product. Echter, het gaat nu zelfs nog sneller en eenvoudiger met de flexibele en zelfklevende dakbaan. Je kunt de Universal SA op zowel Icopal Universal als andere bitumineuze dakbanen aansluiten. En net als bij Dakned, ontwikkelt ook Icopal zichzelf continu. Zo hebben ze bekeken of ze bepaalde eigenschappen van het product konden verbeteren. En wat bleek, dit konden ze prima doorvoeren.

Zo hebben ze een nieuwe SA (self adhesive) coating ontwikkeld. De hogere kleefkracht die deze coating met zich meebrengt, is vanzelfsprekend het grootste voordeel. Ook is nu aan weerszijden van de dakbaan een overlapmarkering aangebracht zonder zelfklevende coating. Dit betekent dat bij het verwerken van de rol in randstroken de volledige rol optimaler kan worden toegepast. Immers nu heb je bij het doorsnijden van de dakbaan direct 2 randstroken die verwerkt kunnen worden, waar dit in het verleden steeds maar 1 randstrook was. Het is bij Universal voor de meest optimale en waterdichte lasverbinding noodzakelijk dat er een homogene naadverbinding ontstaat tussen de POCB-coatings, zonder dat er SA-coating tussen zit. Met deze eenvoudige aanpassing aan de Universal SA dakbaan wordt dus een grote efficiëntie slag gemaakt voor de verwerkers.

Is dit het ideale product voor jouw volgende klus? Geef het bij ons aan en wij helpen je verder! Neem gerust eens contact met ons op voor advies op maat of voor het materiaal dat jij zoekt.