Brandveilig werken? Doen!

13-06-2019

Dat werken zonder gebruik van open vuur heel goed kan, is wel bewezen bij dit uitdagende renovatieproject. Tijdens de voorbereiding hebben we onze relatie Duinkerke Dak & Zink uit Scherpenzeel geadviseerd om Universal POCB dakbanen toe te passen. Deze dakbedekking is in dit soort gevallen een fantastisch alternatief voor een normale of zelfklevende bitumen dakbedekking.

Op de smalle bovendaken kregen we onder andere te maken met lastige detailaansluitingen bij nokpannen en opgaand gevelwerk. Het gebruik van open vuur was hier simpelweg niet mogelijk, waardoor volledig koude verkleving aan de ondergrond voor de hand lag. We hebben ervoor gekozen om de Universal POCB met behulp van de Icopal Bond volledig te verlijmen. De naadverbindingen zijn door middel van hete lucht eenvoudig en homogeen onderling verbonden.

In de NEN 6050 staan richtlijnen voor het werken met open vuur en hoe de risico's zo veel mogelijk beperkt kunnen worden. In dit document vindt u meer informatie over de NEN 6050. 

Het is op dit project dus wel bewezen dat brandveilig werken gewoon een kwestie van doen is! Zie hieronder een video met het resultaat:
 


 


Terug naar het overzicht